Megsértődött Verstappen, mert nem káromkodhat a versenyeken

Amikor a bakui sajtótájékoztatón a háromszoros világbajnok Max Verstappent autója teljesítményéről kérdezték, válaszában az „elb*szott” szót használta. Emiatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy napi közmunkára ítélte a Red Bull versenyzőjét.

A büntetést Mohammed ben Szulajem, a FIA elnöke azzal indokolta, hogy a pilótáknak vissza kellene fogniuk magukat az autóban ülve, és kevesebbet kellene káromkodniuk versenyzés közben. „A tévéközvetítésekben túl sok a csúnya szó a pilótáktól. Meg kell különböztetnünk a sportágunkat a rapzenétől, amelyben percenként többször is elhangzik nyomdafestéket nem tűrő kifejezés” – jelentette ki az FIA főnöke.

A címvédő a büntetést nevetségesnek nevezte, és tiltakozásul a Szingapúri Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján csak rövid válaszokat adott, majd utána a terem előtt hosszan beszélt az újságírókkal.

A Motorsport kérdésére, hogy a mostani büntetés miatt újra átgondolja-e a jövőjét, Verstappen azt válaszolta: „Természetesen. Igen. Úgy értem, az ilyen dolgok mindenképpen eldöntik a jövőmet is.
 Amikor nem lehetsz önmagad, akkor ilyen ostobaságokkal kell foglalkoznod. A karrierem egy olyan szakaszában vagyok, hogy nem akarok állandóan ilyesmivel foglalkozni. Ez nagyon fárasztó. Természetesen nagyszerű dolog sikereket elérni és versenyeket nyerni, de ha már mindezt elérted, bajnokságokat és versenyeket nyertél, akkor egyszerűen csak jól akarod érezni magad.”

A holland világbajnok véleményét riválisa, Lando Norris és a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton támogatta.

Elolvasom a cikket