A hagyományos család a társadalom alapegysége

MH/MTI
2024. szeptember 23. hétfő. 17:42

A hagyományos család a magyar társadalom alapegysége, „nem vagyunk hajlandóak a nyugati identitáskáosz egyetlen elemét sem ráerőltetni a magyar családokra” – mondta a kulturális és innovációs miniszter hétfőn Budapesten, az Identitás mint politikai fegyver című konferencián.

A XXI. Század Intézet és a Mathias Corvinus Collegium közös rendezvényén Hankó Balázs úgy fogalmazott: magyarnak lenni „ad egy szilárd alapállást, alapérzést”.

Kiemelte: Magyarországon nem fog sérülni a gyermekek védelme, nem valósulhat meg a bináris emberi identitás szétverése, nem vezetnek be harmadik vagy többedik nemet, és nem vonják kétségbe a szülők nevelési jogait. „Nem hagyjuk elbizonytalanodni sem a szülőket, sem a gyerekeket” – húzta alá.

Azt mondta: az emberi, közösségi és nemzeti identitások kérdése az utóbbi időben mozgásba lendült; ha azonban az identitás is elmozdul a biztos helyéről, „akkor egyetlen olyan pont sem marad, ami egyben tartaná a világot”. Szavai szerint az emberi faj reprodukciója, fenntartása „biológiai, kulturális és szakrális okokból is” az egyes számú vastörvény. „Ha ezt hagyjuk szétverni, akkor minden megkérdőjeleződik, ami a hitből, a hagyományból és a közös emberi kultúrából ered” – fűzte hozzá.

Elolvasom a cikket