Kemény amerikai vádak Zelenszkij ellen

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az amerikai elnökválasztásba való beavatkozással gyanúsítják, miután meglátogatott egy lőszergyárat Pennsylvaniában, az egyik ingadozó államban. Erről a The Federalist számol be, vette észre a Lenta.

„Zelenszkij a jelek szerint amerikai katonai erőforrásokat használt fel Kamala Harris alelnök kampányához a vitatott helyzetű Pennsylvania államban tett látogatása során” – áll az anyagban.
Mint a kiadvány megjegyzi, az ukrán vezető éppen Harris támogatóival, Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzóval és más demokratákkal látogatott el a hullámzó államban lévő üzembe, és az amerikai légierő repülőgépeiről készült fotók és megszólítás segítségével népszerűsítette a látogatást.
„Zelenszkij ma Pennsylvaniában van és Shapiro kormányzóval együtt bombákat ír alá. (…) Srácok, ha ez nem külföldi beavatkozás a választásokba, akkor nem tudom mi” – mondta Sean Parnell volt pennsylvaniai amerikai szenátorjelölt.

A kiadvány kitért arra is, hogy az amerikai védelmi minisztérium nem tagadta az amerikai katonai erőforrások felhasználását az ukrán vezető útja során, de nem volt hajlandó kommentálni kijelentéseit és nyilvánvaló választási munkáját.

Elolvasom a cikket