Brüsszelben kezdi meg főtáblás szereplését a Ferencváros

MH/MTI
2024. szeptember 24. kedd. 11:27
Frissítve: 2024. szeptember 24. 11:29

A zöld-fehérek történetük egyik legnagyobb európai kupasikerüket éppen a brüsszeli csapattal szemben érték el, 1995 augusztusában a Bajnokok Ligája selejtezőjében Zoran Kuntic góljával idegenben 1–0-ra győztek, majd az Üllői úti visszavágón 1–1-es döntetlen született, aminek köszönhetően a Ferencváros első magyar csapatként bejutott a sorozat csoportkörébe. Az FTC tavaly a Konferencia-liga csoportkörében is szembe került belga riválissal, akkor a Genk elleni párharc mindkét összecsapása döntetlenre végződött.

A Ferencváros 1990-ben az UEFA Kupában az Antwerpennel találkozott, idegenben gól nélküli döntetlent ért el, otthon pedig 3–1-re győzött, azaz története során még sosem kapott ki belga csapattól a nemzetközi kupaporondon. Az 1983-ban UEFA Kupa-győztes Anderlecht háza táján finoman szólva sincs minden rendben, hiszen a Dinamo Minszk ellen megnyert selejtezős párharc augusztus 29-én rendezett visszavágója óta lejátszott négy meccsen nyeretlen a gárda, három döntetlen és egy vereség a mérlege, ráadásul háromszor még gólt sem szerzett.

Ennek eredményeképpen a múlt héten menesztették posztjáról a dán Brian Riemer vezetőedzőt, aki 2022 december óta ült a kispadon. A helyére ideiglenesen a mindössze 36 éves David Hubert került, és Charleroi elleni gól nélküli döntetlennel kezdett. Ezen az összecsapáson az Anderlecht-szurkolók már a klubvezetés ellen is tüntettek, ugyanakkor a Ferencváros elleni meccs egy nemzetközi kupasorozat nyitófordulójában új lendületet adhat a brüsszeli csapatnak.

A Ferencváros a holland Pascal Jansen irányításával még százszázalékos a bajnokságban, és a kupában is továbbjutott, ráadásul két mérkőzés után úgy tűnik, hogy az új igazolás, a brazil Matheus Saldanha komoly erősítést jelent. A találkozó 21 órakor az osztrák Julian Weinberger sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Nemzeti Sportrádió és a Kossuth Rádió is élőben, ingyen, regisztráció nélkül közvetíti.

Elolvasom a cikket