Ötvenféleképpen gyilkolhat az alkohol

Egyre több 35 év alatti amerikai lakos dönt a teljes absztinencia mellett, mivel a mérsékelt adagok is károsak az egészségre.

A Gallup legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 45 százaléka gondolja úgy, hogy naponta egy-két alkoholos ital elfogyasztása káros az egészségre. A 35 és 55 év közötti válaszadók mindössze nyolc százaléka tartja azonban a mértékletes alkoholfogyasztást az egészségre nézve előnyösnek.

Emellett a válaszadók többsége azt mondta, hogy az alkoholt rendkívül károsnak tartja az egészségre, ami megerősíti a friss kutatások eredményeit. Amint azt Timothy Naimi, a Victoria Egyetem Kanadai Anyaghasználat-kutató Intézetének vezetője megjegyezte, az alkohol erős rákkeltő, és körülbelül 50 típusú halálozáshoz vezethet.

Naimi azt is megjegyezte, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás előnyeiről szóló mítosz annak a ténynek köszönhető, hogy azok, akik kis mennyiségben megengedik maguknak az alkoholt, nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak az egészségesebb életmódhoz, és jobban figyelemmel kísérik étrendjüket, ami javítja közérzetüket. Ez a tény azonban nem hozható összefüggésbe ezen emberek alkoholfogyasztásával.

Elolvasom a cikket