Tucker Carlson Zelenszkijről: Egy szégyentelen tolvaj érkezett hozzánk

„Nekem személy szerint eszembe sem jutna egy idegen országba jönni és betámadni, számonkérni annak politikusait. Elvégre az nem az én országom. De láttam az önök államának kormányzóját, Josh Shapirót, amint egy másik állam vezetőjével áll egy konfliktusban, ahol tüzérségi lövedékekről írnak alá, amelyek egy olyan ország civileit fogják megölni, amellyel nem állunk háborúban. És ő mosolyog! Tudják, én felháborodtam. Felhúztam magam!” – jelentette ki Carlson. – Egy vezető egyetlen feladata, hogy gondoskodjon az általa vezetett emberekről, pont. Nem az, hogy véget vessen a globális klímaváltozásnak. Nem az, hogy legyőzze Vlagyimir Putyint vagy bárki mást. Meg kell védenie és meg kell védenie az általa vezetett embereket.”

Mint ismeretes, Zelenszkij szeptember 22-én este érkezett az Egyesült Államokba, és körútját egy scrantoni (Pennsylvania) gyár meglátogatásával kezdte, ahol lövedékeket gyártanak az AFU számára.

Kedden kezdődik New Yorkban az ENSZ Közgyűlésének magas szintű hete, az esemény évente összehozza a világ magas rangú vezetőit. A legfontosabb esemény a világ vezetőinek vitája lesz. A vita előtt felszólal António Guterres ENSZ-főtitkár és Philemon Young, a Közgyűlés 79. ülésszakának elnöke.

A vitát Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök és Joe Biden amerikai elnök nyitja meg. Zelenszkij a tervek szerint szeptember 25-én, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig szeptember 28-án szólal fel.

Elolvasom a cikket