Két otthonnal bővült a gödi Gondviselés Háza

MH/MTI
2024. szeptember 24. kedd. 21:11

Tuzson Bence, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, utalt arra, hogy egy 2017-ben megszületett kormánydöntésnek köszönhető 5,8 milliárd forintos keretből egymás után újulnak meg kisebb-nagyobb épületek a szociális intézményben. Kiemelte, hogy mára 88 ember nyolc új épületbe tudott kiköltözni a régi, „nem túl szép múlttal rendelkező” Topház Speciális Otthon épületéből. Most két újabb épület jöhetett létre azok számára, akik leginkább rászorulnak az emberi segítségre – fűzte hozzá a miniszter.

Tuzson Bence azt mondta, hogy a Topházból kiköltözők „végre emberhez méltó körülmények között tudnak élni” egy olyan épületben, amely talán egész Magyarországon a legmagasabb szolgáltatási szinttel rendelkező intézmény lett. „Leginkább arra lehetünk büszkék”, amikor a legrászorulóbb embertársainkon tudunk segíteni – hangoztatta az igazságügyi miniszter. Kifejtette: „az új épületekben élhető, más minőségű élet az emberi képességeket is meg tudta változtatni, így apróbb csodák tudtak történni”.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarországon csaknem 4000 ember él fogyatékossággal, illetve idősként a máltaiak valamelyik intézményében, ahol gondoskodást, szeretetet kap. Azt szeretné a kormány, hogy tíz év múlva már feledésbe merüljön a személytelen és ellátásra kevésbé alkalmas intézmények korszaka és helyettük olyan létesítmények épüljenek, mint az itt is megvalósuló családi házak, amelyek mögött van szociális segítség, gondoskodás – mondta az államtitkár.

Elolvasom a cikket