Rétvári Bence: Szombaton megszűnhet az árvízvédelmi készültség + VIDEÓ!

MH
2024. szeptember 25. szerda. 8:22
Frissítve: 2024. szeptember 25. 8:26

Ugyancsak elhangzott, hogy a készültségi fokozatokat, még szombatig kell fenntartani. Ezek várhatóan szombaton teljesen megszűnnek az ország teljes területén. Jelen pillanatban elsőfokú árvíz készültség van 73 kilométeren, ez 23 km kevesebb, mint tegnap. Másodfokú 47 km-es szakaszon van, ez 50 km kevesebb, mint tegnap. Harmadfokú 180 km hosszan, ez változatlan a tegnapi adatokhoz képest.

A katasztrófavédelem még három vármegyében van jelen: Bács, Tolna és Baranya vármegyékben. Ezeken a területeken, amilyen kiegészítő erőre szükség van azt természetesen az utolsó percig biztosítja a katasztrófavédelem. A vízügyesek folytatják a járőrszolgálatot, megfigyelik pontosan hol, milyen készültségre van szükség. A kivezénylések száma folyamatosan csökken.

A Lajta helyzete is stabilizálódik, ezért ma este kérvényezik a rendkívüli szükségállapot beszüntetését. A feladatok immáron a helyreállítási munkálatokra fordulnak át. A mostani árvíz tapasztalatából le kell vonni a következtetéseket, hogy fejlesztési javaslatokat nyújthassanak be. Kisoroszi irányába megnyitották az utat, a kompok pedig a napokban újra járni fognak.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket