A koleszterin csökkentésének módjai diéta nélkül

Az erek falai megmerevednek, plakkok képződnek, a véráramlás zavart szenved. Ha a koleszterinszint emelkedett, fontos, hogy ne csak az étrendet figyeljük, hanem néhány tippet is kövessünk.

1. Ellenőrizze a magnéziumszintet. Ez a nyomelem blokkolja a kalciumcsatornákat és csökkenti a koleszterinszintet, ezért a menünek feltétlenül tartalmaznia kell magnéziumban gazdag ételeket.

2. Figyelje a cukorszintet. A cukorbevitel korlátozásával nemcsak a cukorbetegség kialakulásától védekezhetsz, hanem a koleszterinszintet is csökkentheted.

3. Egyen lassan. A koleszterinszintet befolyásoló egyik tényező a túlsúly. Tegye szokásává, hogy lassan eszik, mindent alaposan megrágjon, és használjon kis tányérokat. Így nem fogja túlenni magát és nem fogja éhesnek érezni magát.

4. Aludjon eleget. A rendszeres alváshiány stroke, szívroham és más egészségügyi problémák kialakulásához vezet. Aludjon legalább napi nyolc órát, hogy megőrizze egészségét és normalizálja a koleszterinszintet.

5. Kevesebb stressz. A tartós stressz megemeli a koleszterinszintet, ezért kezdjen el meditálni, mozogjon, sétáljon többet a friss levegőn. Ezekkel a szokásokkal javíthatja a közérzetét és kordában tarthatja a stressz-szintjét.

Elolvasom a cikket