Alkalmazkodni kell a megváltozott gazdasági és munkaerőpiaci környezethez

MH/MTI
2024. szeptember 25. szerda. 15:23

A készségekért felelős intézményeknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott gazdasági és munkaerőpiaci környezethez – hangsúlyozta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára a készségek európai éve kapcsán rendezett, kétnapos konferencia szerdai napján Budapesten.

Latorcai Csaba ismertetése szerint a 2023-as évet az Európai Bizottság a Készségek Európai Éveként határozta meg. Ez a tematika több szálon kötődik az Európai Unió általános céljaihoz, versenyképességének növeléséhez, valamint a társadalmi, gazdasági és területi kohézióhoz egyaránt – hangsúlyozta a KTM parlamenti államtitkára.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára szerint a Készségek Európai Éve célja, hogy növelje a munkaerőpiac alkalmazkodóképességét, fejlessze a munkavállalók készségeit, valamint elősegítse a zöld- és digitális átállást. Ezek a törekvések a magyar kormányzat és az oktatási rendszer számára is elsődleges fontosággal bírnak – hangsúlyozta államtitkár.

A kétnapos konferencia a Nemzeti Fejlesztési Központ Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Főigazgatóság szervezésében valósul meg.

Elolvasom a cikket