Női kosárlabda: Nem jutott az Euroliga főtáblájára a Szekszárd

MH/MTI
2024. szeptember 25. szerda. 21:54

A TFSE–től nyáron érkezett Magyar Bianka vezetőedző együttese egy hete remekül helytállt Brnóban, végig kiélezett mérkőzésen – melyen 17–szer változott a vezetés – 67–66–ra kapott ki. Így jó eséllyel várhatta a folytatást, mivel csak egyetlen pontot kellett ledolgozni a Városi Sportcsarnokban.

A tolnaiak számára intő jel lehetett, hogy 21 labdát eladtak Brnóban, ráadásul feleannyi támadó lepattanót szedtek, mint ellenfelük (11–22). Ugyanakkor kilenc triplát értékesítettek 40 százalékos hatékonysággal, emellett 13 büntetőjükből egyet sem rontottak el.

A szerdai csata elején a vendégek hét pontra megléptek, de a második negyedet már a bajnoki bronzérmes Szekszárd kezdte előnyből. A folytatásban is a mezőnyből 48 százalékkal célzó házigazdák akarata érvényesült, akik az „odavágón” az igazán jó teljesítménnyel adós finn válogatott Sara Bejedi kosaraival 45–41-re vezettek a nagyszünetben. Az északi légiós ekkor már 18 pontnál tartott.

Térfélcsere után tíz pontra elhúzott a KSC, ekkor megroppanni látszott a cseh csapat, ám a zárószakasz újabb fordulatot hozott. Amíg ugyanis a hazaiak 63–56 után hat pontot hoztak össze, 19–et kaptak közben, Magyar Bianka pedig hiába próbálta rendezni a sorokat. A „mínusz négyről” induló utolsó két percben a Szekszárd már nem tudott újítani, így kettős vereséggel alulmaradt a selejtezőben, és a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja a nemzetközi idényt.

Női Euroliga, selejtező, visszavágó: TARR KSC Szekszárd–Brno (cseh) 73–80 (23–21, 22–20, 18–15, 10–24)

A magyar csapat legjobb dobói: Whittle 23, Bejedi 22, Westbeld 12

Az Euroliga október 8–án rajtoló csoportkörében alanyi jogon ott lesz a magyar bajnok DVTK HUNTHERM és az ezüstérmes SERCO UNI Győr.

Elolvasom a cikket