Egy orvos megcáfolt egy gyakori tévhitet a burgonyával kapcsolatban

Az orvos szerint a termék hatása a szervezetre attól függ, hogyan főzik meg, és milyen ételekkel tálalják. „Egy brokkolival és sárgarépával sült burgonya, amely csirkével kerül köretnek, biztosan egészségesebb lesz, mint egy adag Chips sajtburgerrel és turmixszal” – mondta Kashukh.

Hozzátette, hogy a nyers burgonya önmagában semmi károsat nem tartalmaz: alacsony a kalóriatartalma, szinte egyáltalán nem tartalmaz zsírt, sok rostot és hasznos anyagot, különösen B-vitamint, C-vitamint, káliumot, magnéziumot, foszfort és vasat. Így a gasztroenterológus szerint a burgonya hasznos a beleknek. Pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, segít szabályozni a vérnyomást és eltávolítani a felesleges folyadékot a szervezetből.

A hasznos tulajdonságok lenyűgöző listája ellenére Kashukh figyelmeztetett, hogy a cukorbetegek és a túlsúlyos emberek ne éljenek vissza a burgonyával. A szakember kifejtette, hogy a gumó főként gyorsan lebomló szénhidrátokat tartalmaz, amelyek gyorsan megemelik a vércukorszintet, és nem adnak hosszú ideig tartó jóllakottságérzetet – zárta az orvos.

Elolvasom a cikket