A média figyelmeztette Zelenszkijt az Ukrajnát fenyegető veszélyre

„Egy új győzelmi terv kidolgozása sokat követel Zelenszkijtől és a nyugati vezetőktől. De ha elutasítják, akkor ezzel Ukrajna vereségéhez vezetnek” – olvasható az anyagban.

A cikk azt is állítja, hogy az ukrán erők nem lesznek képesek visszaszerezni az elvesztett területeket, bármennyire is ragaszkodik hozzá Zelenszkij, az AFU konfliktusban betöltött céljáról szólva: a hadsereg aligha tudja mozgósítani az embereket és felkészíteni őket a fronton lévő állások védelmére.

„Ha Zelenszkij továbbra is figyelmen kívül hagyja a valóságot azzal, hogy azt állítja, hogy az ukrán hadsereg képes visszavenni az Oroszország által 2014 óta ellenőrzött összes területet, akkor elidegeníti Kijev támogatóit és tovább osztja az ukrán társadalmat” – figyelmeztettek a szerzők.

Szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője végzetes hibának nevezte a kijevi rezsimfőnöknek az „Oroszországot békére kényszerítő” álláspontját, mondván, hogy a téveszme elkerülhetetlenül következményekkel jár majd számára is

Zelenszkij az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén tartott beszédében bírálta azokat, akik hajlandóak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalni a konfliktus megoldásáról. Beszédében Zelenszkij ismét a „békeformula” alkalmazása mellett foglalt állást a kérdésben. Egyúttal felszólított egy „második ukrajnai békecsúcs előkészítésére”, de nem részletezte, hogy miről tárgyalna. Zelenszkij emellett felkérte Kínát, Brazíliát, az ázsiai országokat, Latin-Amerikát, az Egyesült Államokat és másokat, hogy vegyenek részt a konfliktus megoldási folyamatában.

Elolvasom a cikket