Mi kapja a nagyobb figyelmet?

Mi az a „párhuzamos görgetés”?

A „párhuzamos görgetés” néven ismert szokás, hogy csendben lapozgatjuk a telefonunkat, miközben a partnerünk mellettünk fekszik. A pszichológusok többsége azonban úgy gondolja, hogy ez sok kapcsolat számára egyenlő lehet a halálos ítélettel. Ennek pedig az az oka, hogy csökkentjük az intimitás és a szeretet esélyét vagy csak úgy, általában a partnerrel való kapcsolatteremtés lehetőségét.

A kapcsolódás létfontosságú egy erős kapcsolathoz – és ennek rendszeresen, kivétel nélkül meg kell történnie ahhoz, hogy egy pár boldoguljon

– mondta Tracy Ross New York-i pár- és családterapeuta a HuffPostnak.

Az ágyban fekvés lehet az egymáshoz való kapcsolódás ideje, ám a szakértő szerint ez sok párnál nem történik meg, mert a telefon kapja a figyelmet itt is. Hozzátette, hogy neki is több kliense panaszkodik arra, hogy esténként a párjaik a telefonjukat nyomkodják, és a közösségi médiát görgetik.

Vigyázni kell közben az irreális elvárásokkal

Aimee Hartstein pszichoterapeuta szerint azonban irreális lehet elvárni a pároktól, hogy egész estére teljesen kikapcsolódjanak, és ne nyúljanak a telefonjaikhoz, ugyanis ezek az eszközök ma már a mindennapjaink részei. A szakértő szerint az emberek így tájékozódnak a hírekről, beszélgetnek a barátaikkal és szórakoznak. Ha egy pár boldog a kapcsolatban, akkor ez valószínűleg nem jelent problémát.

Tracy Ross úgy gondolja, hogy fontos a mérték megtalálása, valamint az, hogy kérdezzük meg a másik féltől, hogy rendben van-e az az idő, amennyit a telefon nyomkodásával töltünk. Hozzátette, hogy fontos feltenni azt a kérdést, hogy valaki azért görgeti-e a telefonját, hogy ne kelljen beszélgetnie a párjával, mert ha igen, akkor ez azt jelzi, hogy a párkapcsolatban valami nincs rendben.

Elolvasom a cikket