Szépségápolás ősszel

Őszi szépségápolás nélkül jobb, ha nem vágunk bele az őszbe! Az évszakváltás ugyanis nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással, de a hideg reggelek, a fagyos éjszakák és folyton a rövidülő nappalok a bőrünket is megviselik. A problémára szerencsére többféle megoldás van, az egyik ilyen a sütőtök.

Őszi szépségápolás mesterfokon

Az évszak egyik szezonális és méltán kedvelt zöldsége a sütőtök, amely nem csupán ezer módon elkészíthető és nagyon ízletes, de tele van értékes hatóanyagokkal is. Magas A-, B-, C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően az egyik legjobb megoldás az immunrendszer erősítésére, remek gyulladáscsökkentő és gazdag béta-karotinban, ami hozzájárul a szép, egészséges bőr és az éles látás fenntartásához.

Ezek lehetnek a szépségápolási rutinunk a hűvösebb évszakban.

1. Őszi arcápolás, hámlasztás

A szép és a ragyogó arcbőr között a különbség a hámlasztás. Ez a szépítő eljárás ahogy idősödünk, úgy válik egyre fontosabbá. Ahhoz, hogy az értékes hidratáló krémek még hatékonyabban fel tudjanak szívódni, érdemes legalább heti egy-két alkalommal hámlasztót is használnunk. Ha még nem vagyunk ebben járatosak, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen hámlasztót választunk.

2. Gazdag hidratálás, táplálás

Az őszi arcápolás szinte elképzelhetetlen tápláló-hidratáló krémek nélkül. A jól megválasztott krémek nedvességet visznek a bőrbe. A hidratálás pedig minden bőrtípusnak nagyon fontos. Bőrtípusunknak megfelelően használhatunk száraz bőrre sűrűbb, gazdagabb textúrájú krémet, zsíros bőrre olajmentes hidratálót.

3. Őszi megújulás, regenerálódás

Az őszi arcápolás során előtérbe kerülnek az éjszakai maszkok. Egy éjszakai maszkkal segíthetjük bőrünk regenerálódását, így reggelre arcbőrünk sokkal hidratáltabbá, megjelenésünk ragyogóbbá válik.

4. Viszlát száraz, berepedezett ajkak

A szeles, őszi napokon kiemelt figyelmet kell szentelnünk az ajakápolásra. Bár a reggeli rohanásban hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a területet, ami csúf, kicserepesedett ajkakat eredményez. Ajkunkat ugyanúgy radírozni és hidratálni kell.

5. Őszi hajápolás a sütőtök erejével

A sütőtökben található A-vitamin segíthet az egészséges haj növekedésében és megőrzésében. A sütőtök kivonatok gyakran megtalálhatók hajápolási termékekben, például samponokban és balzsamokban.

Elolvasom a cikket