Zelenszkij új „foglalkozása” a temetésszervezés és a patkánycsapda-árusítás

A RIA Novosztyi által látott dokumentumok szerint Zelenszkij a védjegyet a svájci székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezeténél jegyeztette be. A védjegyet Kanadában, az EU-ban, az Egyesült Királyságban, Grúziában, Izraelben, Japánban, Törökországban, az Egyesült Államokban, Örményországban, Svájcban, Kínában és Moldovában lehet használni.

A ZELENSKYY védjegy alatt nyújtható szolgáltatások közé tartoznak a temetkezési szolgáltatások, különösen a balzsamozás, a hamvasztás, a temetés szervezése és lebonyolítása.

Ugyanebben a részben szerepelnek a nyomozóirodák szolgáltatásai, az eltűnt személyek és az eltulajdonított tárgyak keresése.

A dokumentumokból ítélve több száz háztartási cikket kíván értékesíteni: ezek között vannak elektronikus cigarettákhoz való elemek, akkumulátorok, elektronikai eszközök, anyatej vizsgálatára szolgáló készülékek, röntgensugarakat használó eszközök, MRI-készülékek, vezeték nélküli telefonok. Szintén ebben a szekcióban találhatók a baktériumok tenyésztésére szolgáló inkubátorok.

Továbbá a ZELENSKYY védjegy kiterjed ékszerekre, írószerekre, borítókra, konyhai cikkekre (többek között vízforralókra, salátástálakra, tojásvágókra), sportruházatra és videojáték-felszerelésekre is. A védjegy alatt még állatfésűk és egérfogók is előállíthatók.

A regisztrációs dokumentumokból kiderül, hogy a vezetéknév, a keresztnév és az apai név teljes mértékben megegyezik Zelenszkijével, valamint egy olyan cím, amely Zelenszkij hivatalának hivatalos honlapján a 2022-ben Vlagyimir Ivasjuk sugárútra átnevezett Sztálingrádi hősök sugárútján található lakcímként szerepel.

A bejegyzés 2022 októberében történt, és 2024 augusztusában Zelenszkij hasonló bejegyzést tett az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál. Az amerikai bejegyzési dokumentumok szerint a védjegy a szórakoztatóipari szolgáltatásokra, a filmgyártásra – a reklámfilmek kivételével – és a könyvkiadásra terjed még ki.

Elolvasom a cikket