Az orvos az egyik ilyen termékként a gyömbért nevezte meg. Vyalov kifejtette, hogy gyulladáscsökkentő hatású, segít javítani az emésztést és ellazítja a bélfalakat. Ennek köszönhetően az ételek jobban emésztődnek, és csökken a gázképződés. Az emésztést javító élelmiszerek közé a szakember a kakukkfüvet is beemelte.
Ezenkívül az erjesztett termékek, például a kefir és a joghurt segítenek a puffadás elleni küzdelemben. Az orvos szerint ezek gazdagok probiotikumokban, amelyek szükségesek a hasznos bélflóra kialakulásához.
A gázképződés intenzitását csökkentő termékekhez Vyalov számos gyümölcsöt is bevont. Megjegyezte, hogy erre a célra fogyaszthatunk banánt, amely káliumot tartalmaz, ami javítja az emésztést, valamint ananászt: ezek egy speciális enzimet tartalmaznak, amely segít lebontani a fehérjéket, és szintén jótékony hatással van az emésztésre.