Ez a három legrosszabb ételt a hasnyálmirigy számára

Sőt, a hasnyálmirigy számára a fő „stop-termékek” között egészen más ételek is vannak. Mert például sokan minden nap kávét isznak méghozzá nagy mennyiségben. Élénkítő italt naponta általában gyakrabban fogyasztanak, mint a fűszeres ételekből vagy valamilyen zsíros vagy füstölt ételből.

„Éhgyomorra és „snackként” a hasnyálmirigy nem szereti a kávét” – mondta Mikhail Kutushov, azt tanácsolva, hogy részesítsük előnyben a cikóriakávét.

A második termék a hasnyálmirigyre káros termékek listáján – csokoládé. A gyors szénhidrátok ugyanis intenzívebb inzulintermelésre késztetik. Ez végül a szénhidrát-anyagcsere felborításával válaszol.

A harmadik helyen a banán áll, amely ugyanúgy gyorsan felvehető szénhidrátokat és nagy mennyiségű természetes cukrot tartalmaz.

A csokoládét és a banánt, akárcsak a kávét, az ember gyakran használja „nassolásra”. A gyakorlat azt mutatja, hogy az ilyen termékek túlzott fogyasztása rossz hatással van a hasnyálmirigyre vagyis mindenben fontos a mértékletesség.

Mikhail Kutushov emlékeztetett arra, hogy természetesen az alkohol és minden „mesterséges édesség” káros hatással van a szervezetre.

„A listán szerepel a szóda, a kolbász és az ételszínezéket tartalmazó termékek” – tette hozzá az orvos.

Ezenkívül a hasnyálmirigy-betegségben szenvedőknek óvatosabban kell bánni a sózott hallal.

Elolvasom a cikket