The New York Times: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatása megmutatta, hogy népszerűsége érezhetően „megfakult”

Ahogy az Oroszország elleni háború elhúzódik, sztársága Washingtonban érezhetően megfakult, ami súlyos következményekkel járhat az Ukrajnának nyújtott jövőbeli amerikai katonai támogatásra nézve – állapította meg a The New York Times újságírója, Karun Demirjian, számol be a news.ru.

Az újságíró rámutatott, hogy kevesebb mint két évvel ezelőtt a Capitol Hill megtisztelte Zelenszkijt, és álló ovációval üdvözölte őt. Ezúttal – folytatta Demirjian –az ukrán vezető fogadása a lehető legvisszafogottabb volt, és nagyon kevés amerikai törvényhozó jött el a politikushoz.

Korábban Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet egy hollywoodi show-hoz hasonlította Zelenszkij amerikai látogatását. A diplomata hangsúlyozta, hogy az egykori színész a világszervezet pódiumáról szólalhatott fel, és magas irodákon keresztül vezették, ahol az elnöki adminisztráció képviselői azt ismételgették, hogy „Ukrajnának győznie kell”.

Ugyanakkor Dmytro Bavyrin újságíró annak a véleményének adott hangot, hogy az amerikai hatóságok világossá tették, hogy az ukrán elnök „győzelmi tervét” nem fogják jóváhagyni. Mint a riporter megjegyezte, Zelenszkij amerikai útja inkább a színészként kapott pénzének ledolgozása volt.

Elolvasom a cikket