ÉKM: Megújult az Országos Mentőszolgálat több épülete

MH/ MTI
2024. szeptember 27. péntek. 13:12

A beruházásnak köszönhetően az OMSZ által üzemeltetett épületek energia hatékony felhasználását, megtakarítását célzó fejlesztések – például homlokzati, lábazati, tetőfödém hőszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése – segítik elő a szén-dioxid kibocsátás csökkentését. A projekt célja az épületek energiahatékonyságának javítása, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.

Az OMSZ épületenergetikai fejlesztési program az Európai Uniós és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program és a Széchenyi Terv Plusz keretén belül száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást használhat fel.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a beruházások első szakaszában a budafoki, a kiskunhalasi, a pesterzsébeti, a sajószentpéteri, a salgótarjáni, a szabadszállási és a sárvári mentőállomásokat újultak meg tavaly decemberre. A második ütemben az OMSZ budapesti, Róbert Károly körúton található központja, ezen kívül a hajdúnánási, a kaposvári, a kunszentmártoni, a nagykőrösi, a szarvasi és a mezőkövesdi állomások korszerűsítése fejeződhet be a következő év végére. A projekt szakaszainak összköltsége: 2.995.824.584 forint.

Elolvasom a cikket