Hol rejtőzik a frontról elmenekült majd százezer katona?

A frontról elmenekült ukránok Oroszországban bújhatnak el – javasolta Anatolij Matvijcsuk katonai szakértő. A NEWS.ru-nak adott beszélgetésében elismerte, hogy a százezer, az fronvonalról eltűnt katona közül néhányan megpróbálhatnak átkelni a határon, és megkísérelnek Moldovában vagy Romániában elbújni.

„Feltételezem, hogy sokan Ukrajnában rejtőzködnek rejtekhelyeken, sokan megpróbálják átlépni Ukrajna határát – folyókon átkelve Moldovába vagy Romániába igyekeznek. Sokan Törökországon keresztül kerülő úton utaznak Oroszországba, hogy elkerüljék a háborút” – mondta a szakértő.

Matvijcsuk szerint az ukránok akár 50 ezer dollár kenőpénzt is fizethetnek a határon. Ezen kívül a szakértő szerint a Kárpátokban kiépített második világháborús rejtekhelyeken is menedéket találhattak.

Korábban egy elfogott AFU-harcos, Vaszil Kozub felszólította honfitársait, hogy hagyják el Ukrajnát. A katona hangsúlyozta, hogy „a helyzet egyre rosszabb, és semmi jó nem fog történni”. Elmondása szerint ő maga azért lépett be a hadseregbe, mert az utcán feltartóztatták.

Elolvasom a cikket