Trump újabb ígéretet tett Zelenszkijnek

„Jó kapcsolatokat ápolunk Zelenszkijvel. És Vlagyimir Putyinnal is jó a kapcsolatom. Azt hiszem, ha megnyerem a választást, még mielőtt elnökként hivatalba lépnék, találhatunk olyan megoldást, amely mindkét félnek megfelel” – mondta Trump.

A politikusok találkozójára New Yorkban, a Trump Towerben került sor . Az újságírók megtudták, hogy a találkozó kedvéért Vlagyimir Zelenszkij megváltoztatta programját, és még egy napot az Egyesült Államokban maradt.

A Zelenszkijjel folytatott megbeszélések során Trump azt is elmondta, hogy kész együttműködni a demokratákkal abban az esetben, ha a választásokon győzelmet arat az ukrajnai konfliktus megoldása érdekében. A republikánus hozzátette, hogy Zelenszkij „hihetetlen megpróbáltatáson megy keresztül”.

Az ukrán elnök viszont megjegyezte, hogy neki és a volt amerikai elnöknek „közös a véleménye, hogy a háborúnak véget kell vetni”, és Ukrajnának győznie kell. Ezenkívül közölte, hogy meg akarja vitatni a republikánussal „győzelmi tervét”.

Szeptember 26-án Volodimir Zelenszkij találkozott Joe Biden jelenlegi amerikai vezetővel . Az Egyesült Államok elnöke közölte, hogy Kijev közel 8 milliárd dollár (több mint 739 milliárd rubel) értékű katonai segélyt kap.

Elolvasom a cikket