Megléptek a bikák a rodeóról Massachusettsben + VIDEÓ

Az Attleboróban található Emerald Square bevásárlóközpontnál a bikák áttörték karámjaik kerítését, és és parkolón át elvágtatta a közeli étterem mögötti erdő felé. Csodával határos módon senki nem sérült meg a bikák menekülése közben. Több szemtanú azonban rögzítette a bikák futását.

A helyi hatóságok még aznap délután hét bikát befogtak.

Az első bikát a szökés után nem sokkal kézre kerítették, míg hat másik fennakadt egy kerítésen hat mérfölddel odébb.

Az észak-attleborói tűzoltóság, a helyi rendőrség és a rodeó személyzete együt dolgozott azért, hogy a bikákat biztonságosan elszállítsák egy speciális szállítójárművel

Másnap reggel egy bika még mindig szabadon volt, így a hatóságok folytatták a keresést. A környék lakóit figyelmeztették, hogy figyeljenek, és ha meglátják az állatot, ne próbálják megközelíteni, hanem azonnal hívják a 911-es segélyhívót.

Objektum doboz

A rodeó még mindig rendkívül népszerű az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában, melynek során különféle állattenyésztési és cowboymunkákhoz kapcsolódó versenyszámokat mutatnak be.

Állatvédelmi szempontból a rodeó azonban komoly aggályokat vet fel. Az állatokat gyakran mesterséges eszközökkel, például fájdalmat okozó övekkel ösztönzik természetellenes viselkedésre, ami jelentős stresszt és sérüléseket okozhat nekik.

Az állatok számára ezek a versenyek nem csak fizikai megterhelést jelentenek, de sok esetben rövid életű „karriert” is, melynek végén gyakran vágóhídra kerülnek.

Az állatvédők szerint a rodeó az állatok kizsákmányolásának egy formája, ezért számos szervezet küzd a betiltásukért.

Elolvasom a cikket