A szívbetegeknek ezekről az ételekről le kell mondaniuk

Az orvos szerint a szívbetegeknek reggelizniük kell, különben éhségérzet alakul ki, illetve délután vagy este fennáll a túlfogyasztás lehetősége. Ráadásul – folytatta a szakértő – a böjt alatt felszabadul a kortizol nevű stresszhormon, ami befolyásolja a vércukorszintet.

Kobelevszkaja azt javasolta a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, hogy kerüljék az egyszerű szénhidrátokat, azaz a kenyeret és a cukrot. Rántottát vagy tojást, sajtos süteményeket, kemény lisztből készült tésztát legfeljebb hetente egyszer lehet fogyasztani.

„A húst főzve kell fogyasztani, jobb a csirke és a pulyka. A zabkását jobb vízzel főzve, bogyós gyümölcsökkel tálalni. Zöld tea ajánlott – hetente kétszer, más napokon csipkebogyókompót és hígított, cukrozatlan gyümölcslevek. A kávét jobb, ha cikóriával helyettesítjük. A reggeli ne legyen bőséges, hiszen a fő étkezés az ebéd” – összegezte a terapeuta.

Korábban Katherine Johnson kardiológus két halálosan veszélyes táplálkozási szokást nevezett meg. Szerinte az üdítőital és az omega-6 hiánya növeli a stroke kockázatát.

Elolvasom a cikket