Ajándékzene a zene világnapján

Az OperaCinema egy tavaly bemutatott összművészeti alkotás, ami egyszerre színház, opera és mozi, és úgy lehet általa megérteni a zene nyelvét, a színpad világát és a zenés színház vagy a filmzenék működését, hogy közben minden korosztály önfeledten szórakozik. A nagy sikerre való tekintettel november 16-án ez a produkció tér vissza az Operaház színpadára.

A budapesti orgonabérlet pedig a Mátyás-templom különlegesen emelkedett világába csábít, ahol Magyarország egyik legnagyobb orgonáján a hazai és nemzetközi zenei élet legelismertebb orgonistái játszanak. Sőt, november 6-án a bérlet nyitókoncertjén nemcsak orgonaszó hangzik majd fel, hiszen Szamosi Szabolcs, Liszt-díjas orgonaművész Kelemen Barnabás, Kossuth-díjas hegedűművésszel lép fel.

Szamosi Szabolcs úgy látja, az orgona önmagában is képes arra, hogy minden művész keze alatt másképpen szóljon, de a hatalmas billentyűs hangszer és a törékeny de virtuóz hegedű hangjának párosítása még ezen felül is új lehetőségeket tartogat.

A Filharmónia Magyarország zene világnapi ajándéka csak október 1-jén, korlátozott számban érvényes a fenti eseményekre. A szervezők bíznak benne, hogy sokan fognak élni a különleges lehetőséggel.

Az eseményekről bővebb információ itt.

Elolvasom a cikket