Így befolyásolta étkezési szokásainkat a járvány

A kutatók megállapították, hogy a világjárvány egyik legfontosabb hatása az volt, hogy drasztikusan elterjedtek a kényelmi ételek. Ez a tendencia várhatóan folytatódik a szakértők szerint.

A pandémia az étel-házhozszállítás népszerűségét is jelentősen növelte. Az adatok szerint ráadásul mostanra már ötből három ember hetente legalább egyszer rendel ételt az otthonába vagy a munkahelyére, és az előrejelzések szerint ez tovább bővül majd.

Az étkezéshez kapcsolódóan viszont egy igazán pozitív trendet is a járványnak köszönhetünk, mégpedig az egészséges ételek piacának növekedését.

A világjárvány fokozta az egészséggel és a táplálkozással kapcsolatos tudatosságot, sok fogyasztó kereste az egészségesebb étkezési lehetőségeket” – fogalmaztak szakértők.

Az úgynevezett wellness ételek iránti igény ráadásul azóta nemhogy csökkent volna, hanem saját altrendeket is életre hívott. Manapság nagyon divatos például a bélrendszer egészségére való odafigyelés, illetve az alkoholfogyasztás csökkentése is.

Elolvasom a cikket