Korrektor vagy alapozó – melyik van előbb?

Kaufmann Angéla
2024. szeptember 28. szombat. 7:14

A legtöbb sminkes és szépségápolási szakember azt javasolja, hogy először alkalmazzon alapozót – és ennek jó okai vannak:

Az alapozó biztosítja az alapréteget

Az alapozó vászonként szolgál a sminkhez. Kiegyenlíti a bőr tónusát, csökkenti az olyan hibák megjelenését, mint a bőrpír, az elszíneződés és a foltok. Ha először felkeni az alapozót, azt tapasztalhatja, hogy kevesebb korrektorra van szüksége, mivel sok bőrproblémája már megoldódott.

A korrektor simább alkalmazása

Az alapozó felvitele lehetővé teszi a korrektor zökkenőmentes felvitelét. Ha korrektort kenünk az alapozó tetejére, az természetesebben ül a bőrön, és beleolvad az alaprétegbe anélkül, hogy nehéznek tűnik.

Abban az esetben, ha a korrektor az első:

Míg az alapozó felvitele a hagyományos megközelítés, egyesek arra esküsznek, hogy az alapozó előtt alkalmazzák a korrektort. Ez a módszer működhet, különösen bizonyos helyzetekben:

Konkrét hibák megcélzása

Ha különösen sötét karikák, foltok vagy elszíneződésekkel küzd, akkor először alkalmazza a korrektort, így hatékonyabban tudja megcélozni ezeket a területeket. Ha ezeket az alapozás előtt fedezi, kiegyensúlyozottabb bőrtónust hoz létre, amelyet azután alapozóval kiegyenlíthet.

Könnyű és természetes végeredmény

Azok számára, akik a könnyedebb vagy természetesebb megjelenést részesítik előnyben, az alapozó előtti korrektor alkalmazása csökkentheti a felhasznált termék mennyiségét. Stratégiailag elhelyezheti a korrektort a problémás területeken, és utána egy könnyű alapozóréteggel, így bőre természetesebb lesz anélkül, hogy túlságosan túlsminkeltnek tűnne.

A szemkörnyék világosítása

A korrektor világosabbá teheti a szem alatti területet, az alapozó előtti felvitel pedig jobb korrekciót és egyesítést tesz lehetővé. Ez különösen akkor hasznos, ha a sötét karikákat próbálja ellensúlyozni, mivel az alapozót a tetejére rétegezheti az egyenletesebb tónus érdekében.

Elolvasom a cikket