Ukrán páncélozott járművek semmisül meg a Kurszki területen

MH/ MTI
2024. szeptember 28. szombat. 8:58

A minisztérium jelentése szerint az ukrán járművek között két szovjet gyártmányú gyalogsági harcjármű, egy NATO által szállított páncélozott személyszállító jármű, egy akadálymentesítésre szolgáló műszaki jármű, valamint egy elrejtett önjáró tüzérségi egység van. A csapások a jelentések szerint két ukrán gyalogsági osztagot is megsemmisítettek.

A nyilvánvalóan drónokról készült felvételeken több ukrán páncélos látható, amint földúton haladnak, mielőtt a látszólag kamikaze drónok csapást mérnek rájuk. Az egyik felvételen ukrán katonák láthatók az egyik mozgásképtelenné vált jármű mellett állva, mielőtt egy második drón eltalálja őket, és a jelek szerint a katonák többsége életét veszti.

Az orosz védelmi minisztérium pénteki napi jelentésében arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában az oroszországi Kurszki területre behatoló ukrán erők több mint 330 katonát és 16 páncélozott járművet vesztettek, köztük egy harckocsit, két páncélozott személyszállítót és 13 páncélozott harcjárművet. Ezenkívül egy tüzérségi löveg, egy elektronikai harcászati állomás, egy ellentámadó állomás és nyolc gépjármű is megsemmisült, három ukrán katona pedig megadta magát.

Elolvasom a cikket