A cukorbetegség, a hasmenés, az aranyér és a köszvény ellenszere

Magyar Tibor
2024. szeptember 29. vasárnap. 4:52

A diólevél felhasználható teákban, tinktúrákban, hajöblítőkben, és igen, még komposztálható is.

A diólevél hasznos a természetes gyógyításban, mivel antibakteriális és parazitaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezeket az előnyöket a levelek vízben való felforralásával, tea vagy a haj és a test öblítésére szolgáló főzet formájában nyerhetjük ki.

A diólevél teát belsőleg olyan problémák kezelésére használják, mint a cukorbetegség, a hasmenés, az aranyér, a köszvény, az izzadás, a vérszegénység vagy a bélparaziták.

Összehúzó és fertőtlenítő szerként lehetővé teszi a gyógyulást az egész testben helyileg is.

A diólevélből tinktúrát is készítenek, ami remek megoldás lehet emésztési panaszok esetén, de a megfázásból vagy influenzából is előbb felépülhet, ha ehhez a segítséghez nyúl.

A diólevélből készült készítmények nagy mennyiségben tartalmaznak összehúzó hatású tanninokat, amelyek feszesítik a bőr szöveteit. Ez teszi értékessé bizonyos bőrbetegségek, például az ekcéma, a pattanások, a pikkelysömör és a korpásodás kezelésében. Azt is mondják, hogy enyhíti a napégést és a kezek és lábak túlzott izzadását.

Gyakran használunk gyógynövényes öblítőket a hajunkra, a diólevelet mindenekelőtt az illata és a fejbőr feszesítése miatt kedveljük. Olyan, mint egy ingyenes gyógyfürdőkezelés a saját otthonunkban.

Elolvasom a cikket