Az iráni elnök kommentálta Naszrallah meggyilkolását

„Haszan Naszrallah, a libanoni Hezbollah mozgalom vezetőjének bejrúti meggyilkolása Izrael által ismét bebizonyította, hogy Tel-Aviv semmilyen nemzetközi normát nem tart be. Emlékeztett arra, hogy Izrael meggyilkolta Iszmail Haníje, a palesztin Hamász mozgalom vezetőjét is” – mondta Teheránban Maszúd Peszeskján iráni elnök – írta meg a Ria.ru.

Július végén Iszmail Haníje, a palesztin Hamász vezetője meghalt, amikor csapást mértek teheráni rezidenciájára, ahová az új iráni elnök beiktatására érkezett. A mozgalom Izraelt és az Egyesült Államokat tette felelőssé Haniyeh haláláért, és kijelentette, hogy a támadás nem marad válasz nélkül. Izraeli tisztviselők közölték, hogy nem kommentálják Haniyeh meggyilkolását. Az Egyesült Államoknak nem volt köze a Hamász politikusának halálához – közölte később Robert Wood, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselőjének helyettese.

„Egy ilyen bűncselekmény (a libanoni Hezbollah vezérének, Haszan Naszrallahnak a meggyilkolása) ismét bebizonyította, hogy ez az izraeli bűnöző rezsim nem tartja magát semmilyen nemzetközi normához és kerethez. Az amerikai és európai államfők nyilatkozatai, akik tűzszünetet ígértek Iránnak a Haniyeh meggyilkolására adott válaszlépésének elmaradásáért cserébe, szintén abszolút hazugságok voltak, és ha esélyt adnak az ilyen bűnözőknek, az csak bátorságot ad nekik további bűncselekmények elkövetésére” – idézte hivatalos honlapja az elnököt.

Elolvasom a cikket