Diana hercegnő utolsó szeretőjének apja illetlen ajánlatokat tett neki

Mint kiderült, Dianának magának kellett megbirkóznia az üzletember illetlen viselkedésével. Ezt a hercegnő egykori komornyikja, Paul Burrell mondta el a Sun című napilapnak, aki 1987 és 1997 között dolgozott a hercegnőnek. „Az autóban ültem, amikor kirohant az irodájából, és remegve mondta nekem – pontosan ezek a szavai –, hogy Mohamed azt mondta: »Azt akarom, hogy menj hozzá a fiamhoz, de az egyiptomi hagyomány szerint az apa az első. Ezért lefekszem veled«” – emlékezett vissza Burrell.

Butler megosztott egy szúrós hasonlatot is, amelyet Diana mondott a kéjsóvár mágnásnak. „El tudod képzelni, hogy Yodával szeretkezel?” – tűnődött a Star Wars karakterére emlékeztetve.

„Diana felháborodott a gondolatra, hogy meg kell adnia magát neki. A megjegyzését teljesen komolyan gondolta. Úgy gondolta, hogy ez az ő joga, és hogy ez valóban meg fog történni – valóban lefekszik a walesi hercegnővel. És ez mindig is ott motoszkált a fejében a Dodival való viszonya alatt” – magyarázta Paul Burrell, Diana hercegnő egykori komornyikja.

Az egykori komornyik azt sugallta, hogy Mohammed al-Fayed volt az, aki befolyásolta fia és maga a királyi család kapcsolatának alakulását. Szó szerint elhalmozta Dianát ajándékokkal, többek között kütyükkel és számítógépes játékokkal fiatal fiai számára, amelyeket azonban a hercegnő soha nem fogadott el. Azt is megengedte Dianának, hogy egy titkos bejáratot használjon a Harrodsban, amely segített neki elkerülni a felesleges nyilvánosságot vásárlás közben.

„Mindannyian Dodira és a hercegnőre koncentráltunk. De valójában a bábjátékos Mohamed volt. Mindennél jobban szerette volna, ha a királyi családdal hozzák kapcsolatba. Kifejezetten azért vett egy jachtot az ünnepek előtt, hogy Dodi kettesben szórakoztathassa Dianát. Milliókat költött arra, hogy becsapja őt, és a fia csak egy bábu volt ebben a játékban” – osztotta meg Burrell.

A komornyik azt is elismerte, hogy személyesen is szemtanúja volt annak, hogy Fayed illetlenül nyúlt nőkhöz. „A kezei mindig vándoroltak. Nyugodtan megérintette a nőket anélkül, hogy engedélyt kért volna tőlük. De Dianával nem mehetett túl messzire. Mindig ő volt a főszereplő, mert nem engedhette meg magának, hogy elveszítse őt. Sajnos a legtöbb nőnek, aki neki dolgozott, nem volt ilyen kiváltsága”.

„Nem szokás, hogy a királyi család tagjait megérintsék, de láttam, hogy a férfi megsimogatta a lány kezét, túl sokáig időzött, és átkarolta a derekát” – emlékezett vissza a komornyik. Összegezve Burrell azt sugallta, hogy ha Diana még élne, biztosan támogatta volna al-Fayed többi áldozatát. „Azt mondta volna: „Ez velem is megtörténhetett volna. Hála Istennek, hogy nem így történt. De én veletek vagyok” – zárta Burrell.

Elolvasom a cikket