Elkerülhető a prosztatarák?

Az életmód befolyásolja a prosztatarák kialakulását, de a tudósok nem tudnak pontos ajánlásokat adni a megelőzésre. Erről Dmitrij Voitko PhD, a szverdlovszki CMD molekuláris diagnosztikai központ urológusa, a szverdlovszki FBUN Központi Járványtani Kutatóintézet (Rospotrebnadzor) urológusa számolt be – írta a Vm.ru.

„Nincsenek meggyőző adatok, amelyek bizonyítják, hogy bármilyen életmódbeli beavatkozás segít elkerülni a prosztatarákot” – mondta Voitko.

Szerinte a férfiak számára fontos, hogy ne a megelőzéssel foglalkozzanak, hanem megértsék, hogyan jelennek meg a betegség első jelei. Ehhez rendszeres szűrővizsgálatokra van szükség. A szakember minden 45 év feletti férfinak ezt tanácsolja, mivel az eljárás a leghatékonyabb módja a rák felismerésének – írja a Gazeta.ru.

Szeptember 25-én a moszkvai Botkin Multidiszciplináris Kutatási és Klinikai Központ urológiai központjának orvosai elkezdték alkalmazni a prosztataadenoma kezelésének új módszerét, amely lehetővé teszi, hogy a műtétet 15 perc alatt, sebészeti bemetszés nélkül végezzék el. Erről a moszkvai egészségügyi minisztérium sajtószolgálatában számoltak be.

Elolvasom a cikket