Az izraeli hadsereg képeket mutatott be utántöltő repülőgépekről a légierő nagy hatótávolságának érzékeltetésére + VIDEÓ

MH/ MTI
2024. szeptember 30. hétfő. 11:49
Frissítve: 2024. szeptember 30. 12:03

Az izraeli hadsereg (IDF) képeket mutatott be az X-en hétfőn olyan utántöltő repülőgépekről, amelyek a jemeni húszi lázadók elleni támadásra kísérték el a harci gépeit, ezzel érzékeltetve a légierő hatótávolságát.

A képek éppen az utántöltés művelete során mutatják a gépeket. Izrael vasárnap támadta a húszi lázadókat, miután Jemenből ballisztikus rakétákkal próbálták megtámadni Izraelt.

A jemeni húszi lázadók az iráni támogatással kiépült, Izrael és az Egyesült Államok közel-keleti befolyása ellen harcoló, „az ellenállás tengelye” nevű szövetség tagjai.

Az IDF közlése szerint a légierő több tucatnyi repülőgéppel – vadászgépekkel, kémrepülőgéppel, utántöltővel – hajtották végre a támadást Izraeltől mintegy 1800 kilométeres távolságban.

Elemzők szerint az utántöltőgépek bemutatásával Izrael valójában Iránnak üzent. A képek alatt lévő szöveg szerint ezek bármilyen távolságban képessé teszik támadásra a harci gépeket.

Az IDF felvételeket mutatott be egy drónról is, amelyet hétfő reggel a haditengerészet egyik hajója fogott el Izrael északi részének közelében, a Földközi-tengeren. A hadsereg gyanúja szerint valamelyik ellenséges erő az izraeli földgázmezőt vette célba.

Object box

Elolvasom a cikket