Putyin aláírta az őszi katonai behívásról szóló rendeletet

A rendelet szövegéből az következik, hogy a 2024. október 1-jétől december 31-ig tartó kampány részeként 133 ezer, tartalékban nem szereplő 18–30 év közötti állampolgárt besoroznak az orosz fegyveres erőkbe.

Korábban az orosz vezérkar közölte, hogy a sorkatonák nem vesznek részt különleges katonai művelet feladatainak végrehajtásában a donbászi köztársaságok, valamint a zaporizzsjai és a herszoni régiók területén. Dmitrij Peszkov, az államfő sajtótitkára pedig az újságírókkal folytatott beszélgetés során átirányította az orosz védelmi minisztériumhoz a sorkatonák határ menti területekre küldésének kérdését.

Az orosz hadseregben hagyományosan október 1-jén kezdődik és december 31-ig tart az őszi katonai szolgálat. A Távol-Észak régióiban a kampány kezdetét az éghajlati adottságok miatt november 1-jére tették át. A katonai szolgálat időtartama nem változott, 12 hónap lesz. A sorkatonák küldését a gyülekezési pontokról a helyszínekre október 15-től tervezik. A hadkötelesek a katonai nyilvántartásba vételi és sorozási hivatalban való megjelenés szükségességéről papíralapú idézéseken kapnak értesítést.

Elolvasom a cikket