Így marad sokáig friss és ropogós a saláta

Igazán mennyei, ha a hamburgerben ropognak a friss salátalevelek, azonban az nagyon bosszantó tud lenni, amikor a zöldség néhány nap alatt megsárgul a hűtőben, sőt, akár meg is penészedik – írja a Mindmegette.hu.

Emilie Raffa kulináris szakértő szerint logikus lépés, hogy a friss salátát egyenesen a hűtőbe tesszük, de, ha nem vesszük le róla a csomagolást, akkor gyorsan megfonnyad és bevizesedik. A szakértő zseniális tanácsával azonban, akár egy hétig is friss maradhat a saláta.

Raffa azt javasolja, hogy engedjünk egy nagyobb tálba vizet, és áztassuk be a leveleket. Ezután helyezzük a zöldséget egy tiszta konyharuhára, és jól szárítsuk meg. Fontos, hogy a szárítás nagyon alaposan történjen, hiszen a nedvesség hatására sokkal gyorsabban megromlik a zöldség.

A helyes tároláshoz pedig terítsünk egy konyharuhát a hűtőszekrény polcára, rakjuk rá a salátaleveleket, végül tegyünk papírtörlőt a kupac tetejére. Ha egy edénybe rakjuk a zöldséget, ott is tartsuk be az imént említett sorrendet.

Tehát a legfontosabb a nedvesség minimalizálása ahhoz, hogy ne romoljon meg idő előtt a saláta. Emilie szerint ezzel a, pofonegyszerű trükkel akár egy hétig is friss maradhat a hűtőben a saláta.

Elolvasom a cikket