Titkos találkozója volt Vilmos hercegnek

Vilmos herceg titkos megbeszélésen vett részt, miközben Katalin hercegné arra készült, hogy a betegsége bejelentése után először lépjen nyilvánosság elé a Trooping the Colour ceremónián. A férj az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatát látogatta meg.

Miközben felesége éppen azt tervezgette, hogyan fog visszatérni a nyilvánosság elé hónapokkal azután, hogy bejelentette betegségét, férje, Vilmos herceg az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatával, az MI6 nevű szervezettel találkozott.

Ezt a találkozót nem hozták előre nyilvánosságra, csak később jelent meg az udvari körlevélben, a hivatalos királyi elfoglaltságok napi listájában. A bejegyzés egyszerűen így szólt: A walesi herceg ma délután meglátogatta a Titkos Hírszerző Szolgálatot. További részleteket nem tartalmazott a körlevél az esetről.

A királyi család és a brit titkosszolgálat között szoros kapcsolat van. A néhai királynő és III. Károly király is járt ott a múltban, 2019-ben pedig Vilmos három hetet töltött a brit hírszerző szolgálatok – az MI5, az MI6 és a GCHQ – mindegyikével. A hírek szerint a leendő király az MI6-nél töltött idejét azzal töltötte, hogy részletesen megismerje a kémek és ügynökök hálózatának valóságát, úgy tudni, hogy részt vett az újoncok számára szervezett kiképzési gyakorlatokon is.

Elolvasom a cikket