A brit királyi család hat karácsonyi hagyománya, amelyet mindig betartanak

1. Karácsonyi ebéd a Buckingham-palotában

A királyi család életében a covididőszakot leszámítva rendkívül fontos a karácsonyi ebéd a Buckingham-palotában. Korábban Erzsébet királynő volt az, aki vendégül látta a nagy családját, ám most már Károly királyra és Kamilla királynéra hárulnak a feladatok. Többször is láthattunk fotót Katalin hercegnéről, Vilmos hercegről és a gyerekeikről is, ahogy a Buckingham-palotába tartanak az ebédre.

2. Karácsonyi partikat rendeznek

A királyi család tagjai az egész szezonban karácsonyi partikat rendeznek. Mint mindannyian tudjuk, rengeteg jótékonysági szervezetet támogatnak, és különösen az ünnepek alatt mindent megtesznek azért, hogy karácsonyi partik rendezésével támogassák a szívükhöz legközelebb álló ügyeket. Az elmúlt években Katalin hercegné karácsonyi énekes istentiszteletet rendez, amelyen számos rokon részt vesz.

3. Évente karácsonyi képeslapokat küldenek

Mint sok család szerte a világon, a királyi család is ünnepi képeslapokat küld ki az Egyesült Királyságban, sőt szerte a világon. A királyi család hivatalos honlapja szerint Erzsébet királynő összesen körülbelül 750 kártyát küldött ki, amelyeket mindig a nyáron kezdett aláírni.

4. Az ünnepi időszakot a sandringhami birtokon töltik

A Windsor család szinte minden évben a sandringhami birtokon karácsonyozik. Ez a hagyomány különösen fontos volt Erzsébet királynő számára, ám Károly király is tovább őrzi. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy Harry herceg, Meghan Markle és a gyerekeik idén sem csatlakoznak a nagy családi összejövetelhez.

5. A családnak több karácsonyfája van

Évente három fenyőt visznek a Buckingham-palota Márványcsarnokába. És ez a hagyomány nagyon régre nyúlik vissza, valójában Károly király ük-ük-üknagyanyja, Viktória királynő tette népszerűvé a 19. században. A sandringhami étkezőben szintén áll egy karácsonyfa, amelyet általában az unokák segítenek feldíszíteni.

6. Az egész család együtt vesz részt a karácsonyi istentiszteleten

Minden évben karácsony napján a Windsor család összegyűlik egy istentiszteletre Sandringhamben a templomban. Erről a fontos eseményről mindig készülnek fotók is, és általában nagyon aranyos, ahogy Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyerekeikkel köszöntik az összegyűlt tömeget.

Elolvasom a cikket