„Ukrajna elvérzik”

„Az ukránoknak egy másik problémájuk is van, ami a páncélozott járművek hiányával kapcsolatos. A katonák közül sokan polgári járművekkel vesznek részt a harci műveletekben, halálos veszélyben vannak az orosz drónok, tüzérségi és légicsapások miatt” – mondta.

Az elemző szerint a két hadsereg közötti egyensúlytalanság a felszerelés és a fegyverzet terén súlyos és pótolhatatlan veszteségekhez vezet az AFU számára.

„Ukrajna elvérzik” – jelentette ki.

Előző nap az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán hadsereg egy nap alatt 630 katonát és két Kozak páncélozott harcjárművet veszített.

Moszkva úgy véli, hogy az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások akadályozzák a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és „játszanak a tűzzel”. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmazó szállítmányok az orosz hadsereg legitim célpontjai. Szerinte az USA és a NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között nemcsak a fegyverek szállításával, hanem azzal is, hogy személyzetet képeznek ki az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén. A Kreml szerint a nyugatiak által Ukrajnába pumpált fegyverek nem járulnak hozzá a tárgyalásokhoz, és negatív hatásuk lesz.

Elolvasom a cikket