Egy húszéves búvár és a cápa haláltusája

A fiú gyors észjárásának köszönheti az életét: előrántott a zsebéből egy búvárzsinór elvágására használatos pengét, és kopoltyún szúrta a cápát. Ezután azonnal biztonságos helyre, egy zátonyra úszott, ahonnan egy katonai mentőhelikopterrel szállították kórházba. Végül egy hatórás műtéttel mentették meg az életét, amelynek során idegeket és ínakat is helyreállítottak a karján. A fiú bőrátültetésen is átesett, a sérült végtagból több fogat és fogtöredéket is eltávolítottak.

Amikor a cápa megharapott, nem volt időm pánikba esni, egyszerűen cselekedni kell, ha az ember ilyen helyzetekben hatalmas adrenalinlöketet kap – nyilatkozott a horrorisztikus balesetről Angus, aki három heti lábadozást követően Tahitiről végül hazarepülhetett londoni otthonába, ahol további rehabilitációkon vesz részt.

A cápa fogaiból pedig fülbevalót tervez készíttetni. A fiú annak ellenére, hogy sok úszó legrosszabb rémálmát élte át, nem neheztel a cápákra, és elmondása szerint alig várja, hogy újra folytathassa a vitorlázást.

Elolvasom a cikket