Biden kiborult, hogy a média már csak Harrisre figyel

Amióta Biden a republikánus jelölttel, Donald Trump volt elnökkel folytatott júniusi katasztrofális vitája után befejezte kampányát, Harris elhatárolódott az amerikai elnöktől – állította a jelentés – tájékoztat az Oroszhirek.

Bident „különösen megviselte” Harris kijelentése a Trumppal folytatott múlt havi vitáján, amikor azt mondta: „Egyértelmű, hogy nem vagyok Joe Biden, és természetesen nem vagyok Donald Trump. És amit én kínálok, az a vezetés új generációja az országunk számára.”

A megjegyzés válasz volt arra, hogy Trump politikailag egyenlővé tette őt a szellemileg leépült elnökkel. Harris ugyanezt a reakciót más alkalmakkor, többek között egy médiainterjúban is megismételte.

„Nem volt nagy érdeklődés hallani Biden eredményeiről, amikor ő indult. Ez még mindig így van” – mondta az NBC Newsnak Harris egyik kampánytisztviselője.

Egy másik forrás szerint az elnök „teljesen megérti, hogy politikailag általában nem említik a »Bidenomics« és »Joe Biden« szót”. Bár azt akarja, hogy Harris nyerjen, és minden támogatást felajánl, amit csak tud, hogy ez megtörténjen, továbbra is elkeseredett amiatt, hogy háttérbe szorult – áll a jelentésben.

Mielőtt úgy döntött, hogy kiszáll a versenyből, a Biden-kampány igyekezett alábecsülni a nyilvánosság előtt mutatott gyöngeségének és zavarodottságának pillanatait, amelyeket sok választó a 81 éves politikus szellemi hanyatlásának jeleként érzékelt. Az ilyen pillanatokról készült felvételeket, amelyeket a republikánus párt az akkori demokrata jelölt támadására használt, a tisztviselők „olcsó hamisítványként” utasították el.

A 78 éves Trumpnak is voltak mentális botlásai a kampánykörúton, de a júniusi vitájuk során általánosan energikusabbnak és összeszedettebbnek jellemezték, mint Bident.

Ennek ellenére a múlt héten a „The View” című műsorban való szereplése során Biden ragaszkodott ahhoz, hogy megnyerhette volna a választást.

Elolvasom a cikket