Már tudjuk, milyen súlyos betegséggel küzdött II. Erzsébet királynő a halála előtt

A volt brit miniszterelnök könyve néhány nap múlva jelenik meg, ám már most fontos részletek derültek ki a néhai brit uralkodó egészségügyi állapotával kapcsolatban is – írja az Elle.

Már legalább egy éve tudtam, hogy a csontrák egy formájával küzd, és az orvosai aggódtak, hogy bármikor hirtelen hanyatlásnak indulhat – írja a politikus.

Boris Johnson arról is beszámolt, hogy II. Erzsébet magántitkára, Sir Edward Young azt mondta neki 2022-ben, hogy a királynő állapota sokat romlott a nyár folyamán. A volt kormányfő még két nappal a halála előtt találkozott II. Erzsébet királynővel a skóciai Balmoralban, amikor távozott a pozíciójáról. A Buckingham-palota nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

A kedvenc birtokán hunyt el

A néhai brit uralkodó 2022 szeptemberében a balmorali kastélyban hunyt el. Utolsó óráiban a lánya, Anna hercegnő és a fia, III. Károly király voltak vele. A birtokra sietett Vilmos herceg és Harry herceg is, de ők már nem tudtak elköszönni tőle. A királynő 96 évet élt, de az állapota sokat romlott azután, hogy a férje, Fülöp herceg 2021 tavaszán elhunyt.

A királyi család tagjai azóta is rendszeresen ellátogatnak Skóciába, sőt Katalin hercegné is sok időt tölt a néhai királynő kedvenc birtokán, ugyanis hisz abban, hogy a természetben és a szabadban gyógyulhat a legjobban az ember. Vilmos herceg feleségénél ugyanis idén rákbetegséget diagnosztizáltak, de néhány hete befejezte a kemoterápiás kezelését.

Elolvasom a cikket