Iráni rakéták zúdulnak Izraelre + VIDEÓ

„Nemrég rakétákat lőttek ki Iránból Izrael állam felé” – jelentette be videóüzenetben Daniel Hagari, az IDF szóvivője. „A sziréna hallatán be kell vonulni egy óvóhelyre, és ott kell maradni további értesítésig” – tájékoztat az Oroszhirek.

Objektum doboz

Az IDF ugyanezt az üzenetet a Telegram-csatornáján, az X-en és az izraeli médián keresztül is elküldte.

A hadsereg azt is közölte, hogy „mindent megtesz és meg is fog tenni a civilek védelmében” Izraelben.

Objektum doboz

Korábban a nap folyamán névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselők azt mondták az amerikai médiának, hogy Washington figyelmeztette Nyugat-Jeruzsálemet Teherán közelgő rakétaindítására. Az Egyesült Államok az áprilisi csapáshoz hasonló támadásra számított, amelyben mintegy 300 rakétát és drónt vetettek be.

Objektum doboz

Az Egyesült Államok nyugat-jeruzsálemi nagykövetsége utasította minden alkalmazottját és családtagjaikat, hogy „húzódjanak meg” a lehetséges rakéta- és dróncsapások miatt, de Iránt nem említette külön.

Objektum doboz

A bejelentett csapás azután történt, hogy kedden kora reggel izraeli szárazföldi csapatok behatoltak Dél-Libanonba, egy olyan művelet során, amelyet Benjámin Netanjahu miniszterelnök úgy jellemzett, hogy az Irán által támogatott síita milícia, a Hezbollah ellen irányult.

Elolvasom a cikket