Valóban káros az ételek mikrohullámú sütőben való melegítése?

Paige Welsh, az amerikai Cleveland Clinic táplálkozási szakértője elmagyarázta, hogy a mikrohullámok használata az ételek és italok melegítésére káros lehet-e az egészségre – írja a Sports.kz.

Bár a mikrohullámú sugárzást melegítésre használják, fontos megjegyezni, hogy ez nem ionizáló sugárzás. Ez a fajta sugárzás megtalálható például a mobiltelefonokban, a televíziókban és a villanykörtékben is.

A szakértő elmagyarázza, hogy az ionizáló sugárzás, mint például a röntgensugárzás, nagy dózisban sejtkárosodást okozhat, a nem ionizáló mikrohullámú sugárzás azonban nem változtatja meg a molekulaszerkezetet, és nem jelent egészségügyi kockázatot.

A mikrohullámok akkor jelenthetnek kárt, ha bármilyen sérülés, például horpadások vagy repedések, hámló festék van rajtuk.

Elolvasom a cikket