Az „arany” hal erősíti a szívet és az ereket

A lazacfélék családjába tartozó kis óceáni hal, amelyet táplálkozási tulajdonságai és kellemes íze miatt becsülnek – írja a Sports.kz.

Kapelán: jellemzők és tápérték

A 100 g nyers kapelán körülbelül 110 kcal-t tartalmaz. A főtt hal kalóriatartalma körülbelül ugyanannyi marad, de ha olajat vagy szószt adunk hozzá, akkor jelentősen megnő, amit azoknak, akik figyelnek a súlyukra, figyelembe kell venniük.

Hasznos tulajdonságai

Gazdag értékes anyagokban, amelyek hasznosak a szervezet számára:

– magas a könnyen emészthető fehérjék és esszenciális aminosavak (pl. treonin, metionin, lizin) tartalma;

ásványi anyagok széles skálája található benne, mint például nátrium, cink, szelén, króm, jód, kalcium, vas, kálium;

– B-vitaminok, valamint E-, A- és D-vitamin forrás;

– nagy mennyiségű zsírsav, különösen Omega-3 található meg benne, amely segít erősíteni a szív- és érrendszert, valamint javítja a bőr és a haj állapotát.

Ennek az összetételnek köszönhetően a kapelán kiemelkedik a többi állati termék közül, mivel kiváló tápanyagforrás az egészség és a fittség megőrzéséhez.

Elolvasom a cikket