Az ital, ami segíti a bőr fiatalodását

Az amerikai Floridai Állami Egyetem tudósai megállapították, hogy a magas antioxidáns-tartalmú áfonyaital segít javítani a bőr állapotát, növeli annak tónusát, és csökkenti a finom ráncok láthatóságát – számol be a Sports.kz a „Championship”-re hivatkozva.

Ilyen következtetéseket von le a Nutrients című tudományos folyóiratban megjelent cikk – írja a Sports.kz.

A vizsgálatban felnőtt nők vettek részt. Két csoportra osztották őket: az egyik placebót, a másik egy speciálisan elkészített áfonyaitalt fogyasztott. Ez utóbbi 193 mg procianidint, 19,5 mg antocianint és 24,2 mg flavonolt tartalmazott, ami nagy adag antioxidánst biztosított.

Az antioxidánsok védik a sejteket a szabad gyökökkel szemben, lassítják az öregedési folyamatot, és helyreállítják a normális szervi működést. Hat hét rendszeres áfonyaital-fogyasztás végén a 40 év feletti nők észrevehető javulást tapasztaltak a bőr állapotában: az simább és feszesebb lett, a finom vonalak és ráncok pedig kevésbé hangsúlyosak.

Megjegyzendő, hogy az eredményeket műszeres mérések is megerősítették, amelyek pozitív változásokat mutattak a bőr rugalmasságában és védő tulajdonságaiban.

Elolvasom a cikket