Táplálkozási szakértő megnevezte a zöld tea rendszeres fogyasztásának fő egészségügyi előnyeit – írja a Sports.kz.
Gyulladáscsökkentő és rákellenes hatások. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea rákellenes hatású. Egy táplálkozási szakértő szerint azonban bizonyíték van arra, hogy a tej hozzáadása csökkentheti az ital antioxidáns hatását.
A stroke és a szívbetegségek megelőzése. A zöld tea csökkentheti a koleszterinszintet és ezáltal a szívroham, a stroke és más szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Az agyra gyakorolt, jótékony hatás. A zöld tea rendszeres fogyasztása csökkenti a kognitív hanyatlás mértékét.
Csontok erősítése. A zöld teában található vegyületek javítják a csontsűrűséget, és lassítják a csonttömeg csökkenését a korral.
A vércukorszint csökkentése. Zumpano szerint a prediabéteszben és a meglévő 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők is profitálhatnak a zöld teából. Cukor hozzáadása az italhoz nem jó ötlet.
Enyhíti a stresszt és a szorongást. Hatása az L-theanin nevű vegyületben rejlik.
Segíti a fogyást. Egyes tanulmányok a zöld tea lehetséges előnyeit vizsgálták a zsírlerakódások csökkentésében, azt sugallva, hogy különösen a katechinek segítik a fogyást.
Prosztatavédelem. A zöld teában található polifenolok megakadályozhatják a jóindulatú prosztata-hiperpláziát, amely olyan tüneteket okoz, mint a fokozott vizelés – jegyzi meg a szakértő.