IDF-szóvivő: A Vaskupola hárított, nincsenek áldozatok, de az iráni támadásnak következményei lesznek

Korábban légiriadó-szirénák és robbanások hangját lehetett hallani Jeruzsálemben és a Jordán-folyó völgye felett, miután az izraeli hatóságok felszólították a lakosságot, hogy vonuljon az óvóhelyekre.

Izrael, Irak és Jordánia is haladéktalanul felfüggesztette a légi közlekedést légterében.

Az iráni Forradalmi Gárda az állami televízióban azt közölte, hogy több tucat rakétát indítottak Izrael felé megtorlásul Abbász Nilforusán, az iráni Forradalmi Gárda helyettes parancsnoka, Haszan Naszrallah Hezbollah-vezető és Iszmail Haníje Hamász-vezető meggyilkolása miatt.

Az Iszlám Köztársaság elitalakulata egyben arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael válaszcsapásra szánja el magát, Teherán viszontválasza „még pusztítóbb lesz”.

Az iráni ENSZ-képviselet X közösségi oldalán terrorista cselekményekre adott törvényes, ésszerű és legitim válasznak nevezte a rakétacsapásokat Izraellel szemben.

„Amennyiben a cionista rezsim válaszolni merne, vagy további rosszindulatú cselekményeket követne el, az pusztító választ vonna maga után. A régió államainak és a cionisták támogatóinak azt tanácsoljuk, hogy hagyják magára a rezsimet” – tette hozzá.

Elolvasom a cikket