A Hezbollah újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt

MH/MTI
2024. október 2. szerda. 10:53

Az Irán támogatta szervezet számos rakétával támadta szerda reggel a határ közelében fekvő falvakat, amelyeknek a lakosait már tavaly ősszel evakuálták a Hezbollah támadásai miatt. Egy szélesebb északi sávban még lakhelyükön élnek az emberek, őket most a polgári védelem felszólította, hogy a rakéták miatt maradjanak az óvóhelyek közelében.

Az izraeli katonai rádió beszámolója szerint a libanoni hadműveletet végrehajtó izraeli különleges erők a határhoz közeli falvakban a házak alatt felfedeztek egy olyan alagútrendszert és katonai létesítményeket, amelyek a Gázai övezetiekhez hasonlók. Izrael gyanúja szerint a Hezbollah is olyan meglepetésszerű terrortámadáshoz akarta használni ezeket, mint amilyet a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet hajtott végre tavaly október 7-én Izrael ellen.

Izraelben a kedd esti iráni rakétatámadás egyetlen halálos áldozata egy Számeh Alaszli nevű 37 éves gázai férfi, aki Ciszjordániában tartózkodott, amikor egy ott becsapódó rakéta megölte – közölték hivatalosan.

Az IDF katonái a ciszjordániai Hebron egyetemi negyedében letartóztatták a kedd esti jaffói terrortámadás egyik elkövetőjének családtagjait, házkutatást tartottak náluk, és előkészítették az épületet arra, hogy lerombolják, amint ezt terroristák házaival szokták. A jaffói támadásnak hét halálos áldozata van.

Elolvasom a cikket