Kamilla királyné lebeszélte III. Károlyt a találkozóról

Harry herceget kivetette magából a királyi család, de bőven tett azért, hogy így viselkedjenek vele. A találkozások akkor is elmaradnak, ha a tékozló fiú visszatér az Egyesült Királyságba, és mint kiderült, Kamilla királyné nem támogatta, hogy III. Károly találkozzon a fiával.

Kamilla királynénak megvolt a véleménye arról, hogy III. Károly találkozzon-e Harry herceggel vagy sem, amikor az legutóbb az Egyesül Királyságban járt. A 77 éves királyné állítólag „nem bátorította” férjét, hogy vegye fel a kapcsolatot fiával, méghozzá azért, mert nem szerette volna semmilyen felesleges stressznek kitenni az uralkodót a folyamatban lévő rákellenes harca közepette és a hónap végén esedékes ausztráliai útja előtt.

„Ő arra biztatta III. Károlyt, hogy lassítson és vegyen vissza a dolgokból – mondta a királynőhöz közel álló bennfentes. – Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy stresszeljen a Harryvel való találkozó miatt. – Eközben a 75 éves III. Károly király szeretné rendbehozni a fiával a kapcsolatát személyes okokból és azért, hogy enyhítse a monarchiára nehezedő nyomást. – Szeretné ezt rendezni, nemcsak azért, mert szereti mindkét fiát, hanem azért is, mert ez annyira destabilizálta a monarchiát.”

A 40 éves Harry a hétvégén érkezett Londonba, hogy részt vegyen a 2024 WellChild Awards szeptember 30-i ünnepségén, amely egy súlyosan beteg gyerekekkel foglalkozó jótékonysági szervezet. Ott töltött ideje alatt nem találkozott sem apjával, sem testvérével, Vilmos herceggel.

Elolvasom a cikket