„Miért telefonálsz, amikor vezetsz?” + VIDEÓ

A jármű értéke akár 350 ezer frank is lehet. A jobb eleje teljesen behorpadt, a törmelék szétszóródott az úton. A baleset utáni videó nagy port kavart a közösségi médiában.

Objektum doboz

A videó elején egy férfi látható zöld kezeslábasban. Az arca vérzik és káromkodik. Részben angolul, részben olaszul. „Miért telefonálsz, amikor vezetsz?” – mondta mérgesen egy nőnek, akinek összetört ezüst autója közvetlenül a Jaguar mellett parkolt. „Csak telefonáltam” – védekezett a nő. Aztán bocsánatot kért.

Az olasz férfi és barátja épp a Mille Miglia nevezetű verseny bemelegítésén akartak részt venni, és éppen Ausztriába utaztak, amikor a baleset történt.

Konkrétan a Salzburghoz közeli Elsbethen közelében, a Schwaitl Landsstrassén történt a baleset – számolt be a Kronen Zeitung című újság. Az azonban továbbra sem világos, hogy pontosan mikor készült a videó.

A balesetben érintett sofőr állítólag egy magyar nő (23). Azért hajtott a szembejövő forgalommal, mert a mobiltelefonja elterelte a figyelmét. A Jaguart a bresciai Giuseppe Cerbone és Nicolo Bottini Bongrani vezette.

Néhány sérüléstől eltekintve senki sem sérült meg súlyosan. A Mille Miglián csak 1927 és 1957 között gyártott autók vehetnek részt. A klasszikus autók öt nap alatt több mint 2200 kilométert tesznek meg. A klasszikus autók gyűjtői és rajongói körében ez a verseny a legfontosabb esemény. A két olasz számára azonban a verseny egyelőre véget ért.

A Jaguar hivatalosan 1949 októberében lépett be az autósportba az XK120-as modellel. Az 1950-es évek elején a 200 km/órás legendás roadster versenyeken szerzett első helyezéseket.

Elolvasom a cikket